Sep 3, 2011

Smile


I wanna be remembered as a girl who always SMILED.
The one who always BRIGHTEN ur day.
Even if I couldn't brighten MINE.

Aug 28, 2011

VIP


YES.
You're one of those VIP in my life.
But if by ignoring you will make people around you feel good,
I'll ignore u.
Yes, I do.
And I hope u'll ignore me too,
for the sake of ur 'friends'.

Ur understanding would be greatly appreciated :)

Jul 15, 2011

Thunder of My Heart








Name: Park Sang Hyun
Birth: 07.10.1990
Body: 181cm / 65kg
Education: PPCHA
Specialties: Dancing, rapping, singing, English, Tagalog
Interests: Music appreciation, composing and writing lyrics

He's my current addiction!
Thanks to MBLAQ's latest MV, Mona Lisa,
I can see him clearly~ clear than before ~

Please give him more lines in their songs for the next album! ^^

Jul 14, 2011

Review : Harry Potter and the Deathly Hallows Part 2

This poster was cool! ^^

Assalammulaikum. Dalam bersilat2 kat ICU pg tadi, sempat jugak aku p tengok filem Harry Potter nih. Tapi unfortunately aku cuma sempat tgk lepas 15 minit filem ni start, atas sebab2 yg x dapat dielakkan. Agak nak menangis gak aku tadi, tapi sebab aku rock, aku tahan ja. Ok, merepek. So aku nak cerita sket la pasal filem ni. Cerita banyak pun x pa kan. Blog aku, suka ati aku la. *kena tampaq dgn jiran sbb byk ckp.* Dah2.

For your information, this film is only 2 hours length. Eventhough it is the shortest of all the Harry Potter's film, it's full with adventures and excitement. It started with the trio (Harry, Hermione and Ron)
zipping about, donning disguises and wizarding themselves into ever-more dangerous situations all with the goal of tracking down and destroying the Horcruxes that contain chunks of Lord Voldemort’s dark soul
. With the help of Albus Dumbeldore's brother, Aberforth, and their friend, Neville Longbottom, they able to enter the palace of Hogwarts without any harm from You-Know-Who sides.

I'm quite moved,when actually there were so many of people who stand by Harry's side. They try to keep the palace safe from Voldemort's harm, while Ron and Hermione searching for the Basilisk fangs, (to destroy the Horcruxes) and Harry keep searching for the remain Horcruxes alone. There's some breathtaking part that makes me feel like jump, run myself and sometimes I goes 'Hey run!' 'Faster3!' 'Look behind u!' Ok, I'm overacting. Again (-..-')

There are other scenes worth cheering for their nostalgic appeal: when, at Hogwarts, Harry leaps upon a broomstick and rescues Draco Malfoy from a fire the evil albino has started. Also when the spells for the guards are getting weaker because of the continuous attack from You-Know-Who, all of the giant ogres and giant spiders make a special appearance and attack the defense of Hogwarts. (-..-') 'I am honestly hate that kind of spiders very much!'

Harry Potter continues his journey alone, after he knew that he's actually another half of Voldemort and he have to be kill by Voldermort himself, if he want to destroy Voldemort forever. He given a task to Hermione, to kill the Nagini and also Voldemort, after Harry dies. She knew about what will happen to Harry Potter and promise to do her best.

So, does Voldemort kill Harry Potter? in the end, does Voldemort die? What will happen to Hogwarts? Was Severus Snape really on Voldemort's side? Hahaha. Please, grab ur ticket and watch it urself.
Maybe because I'm so biased towards this series, so I would like to rate it as 10 out of 10!! ^^ But finally I have to say goodbye to my 10-years-addiction. Tsk2. Goodbye Harry Potter~~ We grown up together and you will always be in my mind. *with my Optimus Prime xD

P/s : Grammar terabuq. Sorry. I'm typing with my half-opened-eyes. I'm so sleepy so I'll recheck my post after this. If there's any mistake, I'm sorry. Maybe it came from my own imagination~ xD Once again, this movie is fabulous~! Go and watch it at the nearest cinema ok?? I gonna miss this series after this. (T.T) Ok then, good night~! Assalam.

Jul 13, 2011

Renovation

Aku konon2 ada insomnia tapi versi 'mengada-ngada'

JENG JENG JENG~!!

Hoyea~~! Aku berjaya merenovatekan blog aku sampai pkol 5 pagi. Padahal x jadi apa pun. Apa2 pun tahniah kepada diri sendiri sebab berusaha bersungguh-sungguh walaupun pukul 3 pagi tadi aku dengaq macam2 bunyi n pelbagai imaginasi2 'nakal' muncul dalam palaotak aku (-..-) Kesian mata aku da nek juling dok mngadap benda kotak bercahaya nih. Okeh, terus subuh lepas tu aku nak sleeping beauty ~~ Haahaha!

P/s : Usaha tangga kejayaan. Tapi kalau ada lif, naik lif ja.

Jul 12, 2011

Oh My Weakness

OMG!! Ensemnya Optimus Prime ku bila dia cakap camni~!! xD


EH, APA NI?
Oh, blog aku rupanya. Ok. Sat nak gotong royong sat. Lama x singgah. Haha.
Camtu la kan, bila x dak kawan, baru la terhegeh2 nak cari blog sendiri. Sorry. |(-..-)|
*mukadimah mcm kalau-x-dak-lagi-bagus punya style*


NAK RENOVATE BLOG

*******************************************************************************************

P/s : The more silent u are, the more cool u'll be. (^^,)v

May 29, 2011

Responsibility VS Suju M



VS



Assalammualaikum.
Semalam da abes Sambutan Hari Sejuta Belia kat Putrajaya. Ada yang p tak? Aku ingatkan ramai yang nak boikot sebab aku dengar jugak suara2 sumbang yang pandai cakap ja lebih tu kan. Tengok2, memang beribu2 kot yang berkumpul kat sana. Yup, aku mengaku motif utama aku p, sbb Suju M. Tapi bila aku ingat balik pasal kejadian2 malam tu, memang banyakk sangat pengajaran n pengalaman baru yang aku dapat. ^^

Kami sampai kat Putrajaya dalam pukul 1.00 petang kot. Lepas lunch apa semua, kami pun start la menjelajah booth2 yang ada. Memang banyak sangat aktiviti sampai aku pun pening tengok. Hoho. Target utama kami, tentula mainstage untuk performance malam tu. Sampai ja kat situ, dah penuh dah ELF kat depan n tepi stage. 'Ah, kami lambat'. So target kami untuk dapatkan tempat betul2 depan stage, x kesampaian. *Huhu

Tapi tempat kami x ada la belakang sangat. Boleh dikategorikan sebagai depan stage jugak la. Ada dua orang depan aku. Cuaca yang sekejap panas terik, sekejap hujan renyai buat aku jadi pening lalat. Emcee dah announced yang Suju M akan datang dalam pukul 5.30 petang untuk rehearsal. Semangat la dak2 ni jerit kan. Aku tengok jam. 3.30. Orang da semakin ramai belakang aku. Aku tengok jam lagi. 4.15. Nafas aku dah macam apa ja. Ter-jingkit2 aku sebab cari oksigen. Mata aku da jadi kelam. Telinga aku pun jadi bengang. Terus aku duduk kat situ. Bersilat la kwn2 aku kipas aku. Pastu aku bgn balik. N aku rasa mcm dah x boleh bernyawa. So, aku give up. 'Goodbye Suju M. Aku x leh tgk hampa dekat2 dah mcm seblum2 ni' tsk2.

Baru aku sedar betapa tuanya aku ni. Aku cakap kat kwn2 aku yang aku nak keluar dr crowd. Tgk2 kwn-merangkap-tunang aku pun nak ikut. So mnyelit2 la kami keluar dari tempat tu. Sampai ja kat tempat lapang, baru aku rasa boleh bnafas. Lepas beli air mineral n rasa normal, aku dengar dak2 ni jerit. Aku x leh duduk ja. Kena cari gak kat mana puncanya. Skodeng punya skodeng, aku sampai kat tepi backstage. Nah, depan mata aku si Henry lalu. Tkejut aku. Terus aku lambai2 tgn kat kwn aku n kami pun stay ja kat situ. Luckily x ramai org langsung. X sampai sepuluh orang pun. Kat situ la aku berjaya face to face dengan Kyuhyun, Eunhyuk, Sungmin, Henry, Ryeowook n Zhoumi, dalam jarak yang x sampai 7 meter. ^^ *Cik Kuda n Cik Yat sila jangan jeles~~

Ok bosan kot. Apa yg bes sgt dgn Suju M tu kan. *bes ok??? kalau x suka, diam* So mlm tu, knsert start dlm pukul 8 malam. N Suju M pukul 10 mlm. Wat de heck?? 10 mlm?? X lambat pun la kan ~.~ So aku n kwn aku awal2 lagi dah dok depan skrin besar yg disediakan sbb da give up dengan kehidupan depan pentas. Ahha. Cuma perasaan dia lain la, tgk kat skrin sama ja mcm tgk kat youtube ~.~ *huk2.

Dalam 5 minit lagi nak mula konsert Suju M tu, tiba2 ada bunyi bising dari belakang kami. Tengok2 ada sorang budak kena sawan tarik. Aku pandang depan balik. Aku tgk skrin, n dgr org bising2 lagi kat belakang. Serius, aku serba salah. Nak tlg ka x? Nnt Suju keluaq cmna? Cmna kalau x sempat tgk Suju? Tp cmna kalau jd apa2 kat dak tu? Finally aku n kwn aku bgn n tlg mana yg mampu. Seriusli, mulut budak tu da jd warna biru. Aku try pegang dada dia, still ada heartbeat, cuma nafas dia ja jadi perlahan sangat, n mata dia terbukak tapi x ada respons. Allah ja yg tau betapa ketaqnya aku time tu. Salah depa, lambat sgt panggil ambulans. Sampai sorang akak yg btugas ni pun da jd panik. Alhamdulillah ambulans sampai jugak akhirnya. Lepas dah transfer dak tu ke dlm ambulans, dak tu da sedar n cari mak dia. Fuh.. lega.

Aku duduk balik kat tempat aku. Mata aku da berair. Baru ja aku nak feeling n sedar tentang besarnya tanggungjawab seorg nurse, Suju M muncul atas pentas. ~.~ Terus kami jadi teruja, huhu.Salah timing la tu. Sebab khusyuk sangat merakam n menyorak, kami x sedar pun ada lagi sorang dak kena sawan tarik. Kami perasan time depa nak wak msuk dak tu dlm ambulans. Terus aku terfikir. Apa la motif mak ayah nak bawak anak2 kat tempat yang panas, crowded sgt2 n knfem la bising dgn dentuman muzik. Cmna la anak tu x terkejut. Ada yang rilek ja dok usung2 baby tepi speaker. Tanpa rasa bersalah. Adoi.

Disebabkan aku da biasa jadi teruja, so aku pun men sorak ja la kat Suju M. Seriusli, aku sorang ja ~.~ Adik2 yg kat depan dok usha aku pelik dah. Ada sorang adik ni, setiap kali aku sorak, mesti dia tgk aku..dgn.. muka.. x .. puas.. ati.. trus aku cakap 'Sori dik, akak da lama x jumpa artis Korea.' Wuhuhu. Sampai ati depa pandang serong kat aku T.T

Ok da abes dah. Kami overnight kat situ. P mkn char kuey teow, p tgk MU vs Barca. Ok tipu. Itu bosan. Hehe. Bla4 dlm pukul 10.30 pagi esok tu kami bertolak balik umah. Penat tapi bes. Bes. Dan bes. Semua ttidoq dlm bas, n nasib bek K.Wa gerak aku time da sampai umah. Aku singgah ATM sat untuk topup sbb kedit da ekspayed. Aku jalan masuk Summit dgn muka mamai. Tekan punya tekan, dengan konfiden n mnguap, aku ambik slip. Slow2 jalan keluaq Summit smbil topup enset aku. Pas ok, aku dpt mesej 'Baki kredit anda RM 54.30 bla3' Wat????!! How can jadi RM50 lebih?? Aku bukak balik slip topup tadi, aku tgk jumlah topup dia. RM50. (T.T) *angin menderu2* Nila kali pertama n terakhir aku beli topup smpai mcm ni. Ini adalah sgt membazir bg org yg x dak bf mcm aku. Sgt3333 membazir~~~~ Tolongg~~~

Pengajaran yg aku dapat untuk dua hari ni ialah ;

1) Jangan bawak anak kecik ke konsert. Sebab boleh jadi sawan sebab kurang oksigen n potensi untuk gegendang telinga pecah adalah sgt tinggi. *aku rasa la, sbb mmg muzik dia kuat sgt*

2) Sebagai student nurse, pastikan anda study betul2, praktikkan betul2 and x tido dalam kelas sbb bila bhadapan dgn situasi kecemasan, anda dapat selamatkan mangsa yang terlibat dgn yakin n dapat selamatkan mangsa. Perasaan dapat selamatkan mangsa dalam situasi kecemasan, sukar digambarkan :)


3) Kalau plan nak overnight kat luar, pastikan anda plan betul2 kalau x mau rasa tidur anda diganggu. Ehm.


4) JANGAN gedik nak p ATM time mengantuk, sebab kalau ada apa2 kesilapan yg berlaku, boleh menyebabkan anda sakit hati dgn sgt teruk sekali.
Terima kasih :)

P/s : Aku dengaq ada artis Malaysia yg x puas ati dgn pihak pengurusan sebab lebihkan artis Korea. Err.. err.. X mau komen la. Aku sayang Malaysia + artis Korea = ok aku diam.

May 15, 2011

Apakah~


Assalammualaikum.

Hari ni, 15 Mei 2011, aku, Nur Liyana bt Mohd Yunus, berpangkat senior sem 5 kat kolej, pelajar tahun ke 3, telah pitam didepan pesakit, doktor, dan staf nurse waktu assist doktor wat prosedur petang tadi. Patut x benda ni berlaku? X patut. Aku rasa malu gila. Taun depan dah nak jd staf nurse, tgk prosedur yg minor tu pun smpai nk pengsan? Tu belum kira perlian2 dari staf nurse lagi. Lepas da ok, aku masuk bilik pt tu utk cek HGT. Terus relative pt tu tanya aku, 'U dah sem berapa? Sampai pitam mcm tu?' Fuh. Berdesing telinga aku. Malu kot. Tapi bknnya aku mintak jd mcm tu. Sebolehnya aku bertahan walaupun mata aku da x nampak apa2. Gelap ja. Muka aku pun jadi kebas. Maybe depa lupa kot yg nurse pun leh sakit? Huhu. Camna pun aku rasa susah nak terima.. Muka ganas camni leh pitam sebab tgk doktor toreh kulit pt dgn blade. Malu weh! Pasni kena selalu tgk cerita bdarah2 la nmpknya. >.<

P/S : Ekceli aku x takut pun tgk darah. Cuma mungkin td kebetulan oksigen x cukup kot dalam bilik pt tu. Seriusli. Ehm. Aku x seponen tu.. Huhu. Atau mungkin penyakit mengantuk tahap kritikal aku dah dtg mnyerang. Oh, ok, kemungkinan besaq sbb tu. ~.~

May 14, 2011

Mulut Lelaki


and shut up.

Assalammualaikum.
Pintu blog aku ni dah berkarat dah sebab berzaman x dijenguk. Huhu. X pa nnt aku pggil abg mentenens tlg repair. No biggies. Heh. Ok, back to the topic, mulut lelaki. Ini seriusli x berkaitan dgn fizikal mulut lelaki, sama ada dihiasi misai atau janggut, warna mulut yg menarik atau x, atau dr segi dalaman, juga x berkaitan dengan warna gigi atau jumlah gigi original seseorg lelaki itu. Tidak sama sekali.
' Girls fall in love in what they hear. Boys fall in love in what they see. Thats why girls wear make up and boys LIE '
Ini berkaitan dengan state of conciousness seseorg itu, n yg aku maksudkan di sini adalah lelaki. Ya la, sbb aku perempuan. Aku ulang, aku perempuan ok. Ni bukan kutuk tau, cuma persoalan ja. And tajuk post ni jugak, bkn dr mulut aku sendiri, tp dr mulut lelaki sendiri, iaitu abang aku. Sebab betapa dia nak membuktikan yg aku ni mudah terpengaruh dgn kata2 lelaki kot.

Ok, ada seorang lelaki ni, aku pernah 'ter'kapel dgn dia satu masa dulu. And disebabkan aku mmg x ada hati kat dia, n niat aku cuma 'cuba try test' ja, aku mintak putus. Dan pemergian aku diiringi dgn 'hadiah' caci maki yg setgh pkataan tu aku x pnah dgr seumur hidup aku. Bertahun2 aku kenal dia, baru aku tau yg dia ni panas baran rupanya. Ya la, lepas da jd mcm tu baru la nampak belang sebenarnya kan. Hey pasangan berkapel, x penat ka berlakon weh? ;)

Lepas tu ada byk jugakla kenangan2 pahit yg aku lalui dsebabkan dia. Awal tahun ni, terjumpa dgn dia. N aku sriusli x selesa langsung bila nmpak dia. Lepas tu, dia msj aku byk kali, walaupun aku x pnah balas. Ayat2 dia, fuh.. Sikit pun aku x tpengaruh. Dah terbentang2 yg dia dah ada awek, mcm mana la dia sanggup msj aku mcm tu? X malu langsung. Cukup la sekali awek dia cari aku n tya pasal hubungan kami. Sekius me, 'hubungan'? Apakah? Kawan pun, sikit2 ja kot. N honestly aku x bminat langsung dgn dia, so, utk awek dia, jgn risau :) Tgk pic2 hampa dua yg amat mesra tu buat aku terfikir, dis guy is totally a piece of sh*t.

Baru2 ni kebetulan dia masuk hospital n mnjalani satu major operation. So dia ada contact aku utk mrujuk tentang beberapa persoalan. Sebagai nurse yg profesional *oh sgt x ikhlas* aku cuba tlg dia mna yg aku mampu. Tiba2 si dia ubah topik. Tanya tentang status aku, bf aku, hidup aku, yg mana dpt difikir dgn logik akal, bahawa semua tu x berkaitan langsung dgn pembedahan dia. Kalau aku ada bf sekarang, mungkin doktor tu akan cucuk jantung dia dengan forcep? Or kalau aku cakap aku tgh demam, mungkin pembedahan tu akan tertangguh selama 5 tahun? Nonsense. Aku paling meluat bila lelaki ubah topik n cakap benda yg x ada kaitan dgn topik itu. Kecuali seseorg tu. Dan org tu jugak. Ok.

Aku dgn semangat harimau tya dia balik. ' Awek hang yg syg hg sgt2 tu mana? Kecik ati dia klu tau hg ckp mcm tu dgn aku.' Dia cakap awek dia da p kat lelaki lain, awek dia da x syg dia, awek dia da tinggalkan dia, bla3. Konklusi aku, dia igt aku ni rumah pengasih kot, utk org2 yg krg kasih syg? Mula2 aku mcm nk terpengaruh dgn ayat2 dia tu. Syaitan la tu punya kerja. Nasib baik aku rajin p bukak wall dia, nah. Awek dia da pos siap2 'Semoga cepat sembuh' Hello. Aku dah ckp yg aku ni perempuan. N klu aku tinggalkan ex aku sbb lelaki lain, I'm not stupid enaf to post that kind of wish to my ex wall. Kalau aku wish pun, kat fon ja. Tu pun klu hati aku baik sgt.

Walaupun wish awek dia tu simple n short, aku leh nampak betapa caring nya awek dia tu kat dia. N yg lg bes, pic2 depa bmesraan pun still ada kat album pmpuan tu. X logik langsung kalau betul2 pmpuan tu dah ada laki lain. Seriusli laki ni nk kena pnampaq sulung aku. Tipu aku hidup2. Tipu awek dia lagi. Sanggup dia wat mcm tu kat awek dia sendiri? Betapa aku kesian kat awek dia, tapi aku dah x mau terlibat apa2 so cara terbaik utk aku skrg adalah dgn mendiamkan diri. Lantak hampa la. Malas aku.

Hari tu dia bgtau operation da selamat. Alhamdulillah. Sakit ati cmna pun, x dak la sampai aku nk harap operation dia failed kan. Aku x reply apa2 pun. Dia bgtau pulak wad dia kat hospital tu. Hospital tu sgt2 dekat dgn tempat aku, n jujur aku pernah terdetik nak p melawat dia seblum ni. Tapi aku da dpt tentangan keras dari tunang aku, n abang aku sendiri. So aku masih x reply apa2 kat dia. Biaq ja dia ternganga kat hospital tu.

Aku rasa dia x patut rasa mengharap, or kecewa sgt dgn aku yg aku sendiri rasa kejam ni. Sebab dia patut muhasabah diri dia sendiri. Tolong la. Bukan aku nak suruh dia pilih awek dia atau aku. Aku x pernah bg dia peluang untuk pilihan tu. X pernah langsung. So kenapa dia wat mcm tu? Salah aku ka? Mcm abg aku ckp, salah aku sbb bg dia peluang bmsj2 dgn aku, yg mna akan bg efek 'syok' kat laki tu. Tp bkn niat aku mcm tu pun. Aku cuma tlg dia ja. Demm aku rasa bsalah sgt2 kat awek dia skrg, tp org 1st yg patut kena penampaq adalah laki tu sndiri.

Lessons learned. Persoalan aku skrg ni, kenapa laki wat mcm tu? Menipu sana sini, cuba raih simpati, n plg teruk, menipu tentang org yg syg kan depa sgt2 semata2 nak perhatian dr prempuan lain. N aku dgn bodohnya terlibat dlm pmainan ni. Mcm mana la aku x bkenan kat laki korea, kalau mcm ni la perangai lelaki kat msia ni? *alasan* Mak, sila restui hubungan anakmu ini dengan Kim Hyun Jung , pleasee~~~

P/S : Weh, kalau hg baca pos ni, jangan contact aku dah k. Aku dah x mau tpedaya lg dgn hg. Hensem mana pun hg, sweet *pfft* mana pun hg, aku x kan pcaya dah. Ada sapa2 nk tlg tampaq dia?

Apr 24, 2011

Eh, maaf.

Assalammualaikum.

Kali ni aku nak wat luahan perasaan sat.
Kalau mengantuk, jangan baca.
Amaran la konon2.
Eheh.


Ah, terlalu sukar untuk memberi maaf. Bahkan lebih sukar daripada meminta maaf. Masih terasa tusukan rasa bagaikan sebuah dendam yang membara. Masih terngiang-ngiang segala kata. Masih terbayang semua tingkah dan perlakuan. Wajah 'orang-orang bersalah' itu terasa begitu menjengkelkan. Memberi maaf kepada mereka seolah-olah menggadaikan harga diri. Ah, apakah maruah ini terlalu murah untuk di sorong tarik dengan harga yang rendah? Dan cukup sakit, apabila mengenangkan 'musuh-musuh' itu tersenyum dengan kemenangan.

Namun, itu hanya bisik 'hati besarku'. Yang melantunkan suara ego dan marah. Kesat dan kesumat. Tetapi jauh dari dalam diri...ada suara lain yang bergetar. 'Hati kecil' yang tidak jemu-jemu mengingatkan. Suara tulus yang mendamaikan gelombang jiwa. Bisik telus yang meredakan amukan rasa.Maafkan, lupakan...cintai, sayangi...Berperang dengan mereka bererti berperang dengan diri sendiri. Begitu bisik hati kecil itu selalu.



Pada sebuah persimpangan rasa, tiba-tiba hati disapa oleh sebuah firman:"Tolaklah kejahatan dengan sebuah kebaikan.Nescaya engkau akan mendapati musuhmu akan menjadi seolah-olah saudara"


Wahai diri,api jangan dilawan dengan api. Nanti bakarannya akan membakar diri sendiri. Menyimpan dendam sama seperti membina sebuah gunung berapi di dalam hati. Semakin besar dendam itu, maka semakin sakit hati yang menanggungnya. Musuh-musuh mu terus ketawa, sedangkan kau sendiri menderita meneguk bisa.


Musim-musim terus berlalu sewajarnya mendewasakan aku. Pengalaman lampau sentiasa membuktikan bahawa permusuhan hanya akan memberi kepuasan sementara. Apabila 'fatamorgana' itu berlalu. Aku akan menjadi lebih dahaga daripada sebelumnya. Apakah akan ku terjah perangkap itu berkali-kali? Oh,tidak. Mukmin tidak akan terperosok dalam lubang yang sama dua kali. Begitu maksud sebuah sabda. Justeru? Cukup sekali!


Biarlah musuh itu ketawa sepuas-puasnya. Beban rasa ini biarlah aku letakkan. Tidak akan ku bawa dalam safar kehidupan yang pendek ini. Hidup terlalu singkat untuk membenci. Bermusuh dengan orang lain, sama seperti bermusuh dengan diri sendiri. Memaafkan orang lain,sama seperti memaafkan diri sendiri. Kata bijak pandai: "Apa yang kita berikan akan kita terima kembali"


Ah, betapa leganya sekarang...Benarlah bahawa kebaikan itu tampak sukar untuk dilaksanakan. Pahit. Sakit. Tetapi apabila dilaksanakan akan terasa kemanisannya. Manakala kejahatan itu tampak mudah, indah dan manis. Namun apabila dilakukan, pasti ada kekesalan, kepahitan dan keresahan. Ketika ini terasa benar apa yang selalu didengar di dalam tazkirah - yang punya tabsyir dan inzar - bahawa dosa itu sesuatu yang meresahkan. Dendam itu dosa. Memaafkan itu pahala. Memaafkan menjemput datangnya 'syurga' yang fana, sebelum syurga yang baqa'.



Kini hatiku tertanya-tanya lagi...siapa aku, yang begitu sukar memaafkan? Tuan? Tuhan. Aku hanya hamba. Sedangkan DIA Sang Pencipta itu Maha Pemaaf, Maha Pengampun, siapa aku yang kerdil ini untuk terus berdendam? Ya ALLAH, ampunkan aku. Sengaja atau tanpa sengaja, sering atau kekadang...aku sering terkeliru didalam persimpangan perjalanan ku...
***

Hurm.
Omputih cakap
'sorry seems to be the hardest word'
tapi aku nak ikut cakap Fauziah Latiff la.
'Kemaafan dendam yang terindah'
:)
*Tapi pasni klu ada yg cari pasai lg mst aku nak mngungkit lagi.
Haih.

P/S : Dok umah bes weh. Lagi bes dari bsiar2 kat Sunway Pyramid. Lagi bes dari p i-City. N dah tentunya lagi bes dari p kolej aku tu. Baru la aku faham awat depa sebut 'rumahku syurgaku' Hoho. Saiz tulisan pening lagi. Yg ni aku meluatt.

Apr 16, 2011

Special

Suka suasana ni.

Assalammualaikum.
Hari ni aku n separuh dak kelas aku pergi melawat rumah manusia2 yg istimewa or nama pendek, OKU. 1st tu aku igtkan semua kanak2 ja, rupa2nya mmg ramai jugak yg bkn kanak2 kat situ. Ok, no hal la. Janji dapat pengalaman. Penyakit utama yg ada kat penghuni rumah kebajikan tu adalah penyakit cerebral palsy. Penyakit ni bkaitan dgn ketidakupayaan menggerakkan anggota badan atas sebab2 bkaitan dgn saraf. Nak tau lebih lanjut, klik sini.

Hari ni hujan memang dari pg lagi, so keadaan waktu smpai kat rumah tu memang agak kelam kabut sikit. Tapi disebabkan kami semua ni jnis sempoi, x dak hal la. Eheh. Lepas da bukak kasut semua, kami dgr taklimat dari Ms Thilaga, tentang peraturan n pasal beberapa pesakit yg x leh tgkap gmbar n bla3. So pas beberapa minit, kami pun masuk la n mula bkenal2an dgn adik2 kat situ.

Aku terus p dekat seorg student Mahsa yg tgh wat fisio kat seorg adik ni. Adik ni jugak slh seorg pesakit cerebral palsy yg aku ckp td. Aku cuba wat comel n lambai tgn kat dia. "Hai adik.. ^^" n aku x sgka dgn susah payah adik tu cuba senyum n lambai kat aku balik. Muka aku da panas dah, dada aku jadi sebak sgt2. Terus aku duduk seblah dia n cuba berbual2 tapi dia cuma tgk aku smbil tkebil2 ja. Ok fine. Naluri kejiwangan aku da tserlah, so aku cepat2 p bahagian lain.

Physiotherapy

Masuk ja kat satu ruang ni, aku tgk budak ni kecik sgt2. Tp umur dia dah 14 tahun. Dan dia juga menderita cerebral palsy. Tak leh jadi ni. Air mata aku nak keluar lagi. So aku cuba sibukkan diri kat tempat yg ramai orang. Ha.. kat luar rumah ni, ada seorg pakcik ni tgh nyanyi2 lagu. Mcm2 lagu dia nyanyi. Kwn2 aku semua bsorak bagai.. Haha. Memang meriah la time tu. Ada yang tlg adik2 tu main Lego, ada yg berbual2, ada yg tlg fisio. Mcm2 la.

main lego mengalahkan adik2 tu


pakcik yg suka menyanyi ^^

Aku cuba perhatikan sekeliling. Salah satu benda pelik yang aku perasan, err.. X pa la, mcm mengaibkan pulak. Cuma konklusi yang aku leh buat, mungkin sebab ketidakstabilan mental yg mmbuatkan mereka jadi mcm tu. Tgh2 aku sibuk tangkap2 gmbar dgn enset2 kwn2 aku, n DSLR kwn aku gak, tiba2 ada sorang adik ni (or akak) tarik aku, paksa aku ikut dia. Aku n Erin ikut la, rupanya dia nk tunjuk tarian Nobody.. =.='
Dia ada down syndrome, n yg menariknya, dia boleh menari lagu ni dari awal sampai habis. Waa. Aku bangga dengan dia, yg mampu belajar smpai mcm tu. :)

Ada seorg lagi pesakit kat situ, aku x sure dia sakit apa. Mungkin depression kot? Sebab, dia suka tarik org, n tiba2 menangis. Huhu. Nasib baik aku x kena tarik, kalau x dgn aku2 skali menangis sbb takut =.=' X baik kan aku ni, tp.. aku x brani.. huhu. Kwn aku yg yakin boleh ni, sapa lagi klu bukan cik Erin, adalah satu2nya org yg boleh buat psakit ni ketawa td. Yang aku x tahan, lepas ketawa mengekek-ngekek, dia pandang mata Erin, pastu terus sambung menangis.. Ohuhu. Nasib hg la Erin, ^^'

Erin n pt yg depression tu

^^

Kami ada kat sana dari pukul 10 pagi smpai 12 tgahari. Punyala sibuk layan kerenah adik2 tu, aku x sedar masa berlalu. Sebab aku tgh ceria time tu, aku ok ja. So adik2 tu bersalam dgn kami.. Sampai la aku nak keluar, aku terjumpa balik adik yg aku jumpa mula2 td. Ok, sebak balik. Aku salam tgn dia, aku senyum kat dia n dia balas. Aku da kerut muka sbb sedih. Dia cuma baring ja kat situ, x leh wat apa2. Uhuhu. Rasa insaf sangat2.

Buat kawan2 semua, skali lg aku nak cakap, bersyukur n hargailah dengan apa yg kita ada sekarang. Tak kisah laa dari segi keluarga, rakan2 mahupun harta bnda. Sebab jgn lupa, dlm sekelip mata ja semua tu boleh hilang saat kita sdg terleka. Peritnya perasaan tu, aku pernah lalui. Aku dah pernah cerita semua tu kat sini. Tangisan kekesalan nnt dah x dpt membawa apa2 makna. As-salam.

Apr 12, 2011

Suka Tak?


Assalammualaikum.
Indah sungguh pagi ni~
*da tengahari dah pun. ^^'

Ok, str8 to the point, dont belok2.
Hampa suka tgk drama x?
TV show ka,
err.. filem ka?
Apa lg ha?
Apa2 ja la.

Aku, kdg2 x suka sgt drama2 ni.
Tambah2 yg dok tayang kat TV,
sbb aku x suka nk kna blari2 anak bila smpai wktu drama tu start.
N drama tu jugak membuatkan aku rasa x mau mlepaskan remote TV,
apatah lg mninggalkan TV tu utk org lain.
Nk kluaq date dgn tunang pun rasa bsalah.
Uhuh.
Satu lg, klu Kdrama yg baru release kat Korea.
Aku leh tgk kat Mysoju.
Tapi, aku x suka tggu loading lama2 sbb brukben yg aku bela ni sensitif sket.
Dok layan video on9 lama2, pastu mula la nk merap.
Nk buka FB pun sampai 5 jam loading.
Pfft.
Nak tukaq profile pic n status 8 kali sehari pun susah. Eheh.
Aku x suka camtu.
Aku igt lg awal taun ni -

Kwn aku : Liyana!!! Da tgk x crita *'congceng'??? Bla33 *cerita pnuh eksaited
Aku : Kat TV ka, kat Mysoju?
Kwn aku : Kat Mysoju. X tayang lg kat Malaysia. Tgk la weh. Ensem gilos hero dia.
Aku : Nanti la aku beli DVD dia. Malas nk tggu dpn laptop. Hg tgk la. Tlg jaga hero ensem tu leklok k. (tnpa rasa bsalah)

*congceng - mna2 tajuk kdrama

Camtu la lbeh kurang dialog kami.
Bosan kot.
Aku mmg eksen n blagak sgguh x mau tgk drama2 tu.

Tapi pas beberapa zaman tgk jugak.
Tu pun thegeh2 wat muka sedih kat jiran seblah,
huluq pendrive, n ckp 'nk copy drama 'congceng' leh x?
Pas dua tiga hari da abes tgk, stat dah mlompat2,
mcm kena euphoria.
Senyum srg2.
Time tu prasaan nk boyfren mula la menapak dlm hati.
Time tu jugak la imaginasi akan berada pada tahap tertinggi.
Mengigau jadi heroin la,
mimpi kawin dgn hero korea tu la.
Pfft.
Anak sapa la ni.
Pastu status kat FB mula la mngarut2.
Konon jiwa kacau x dak dah la kan.
Menyampah sgguh aku dibuatnya. *tgn ke bahu, mata tertidoq

Tu la sbb aku mls nk tgk Kdrama ni.
Efek dia sgt2 melampau.
Mengganggu emosi remaja suci mcm kami ni.
Eheh.
Tapi sbb skali skala kna gak tgk muka boyfren2 aku kat korea nu,
aku tgk jugak la. Hohoh.

Ok, aku x suka sgt download2 video drama/TV show ni.
Filem? Balik ambik kat abg aku ja. Ohoh.
Tp jgn igt aku tgk Kdrama ja..
Aku x sejiwang itu ok~~~ *ceyh
Klu omputih pya series,
aku suka Chuck, Scrubs, Merlin,
n sitcom2 yg slalu tayang kat StarWorld nu.
Ok, kat TV kan.
So mmg aku slalu 'ter'miss la episod yg bes2.
Cmna pun aku balik ambik kat abg aku gak. Hoho.
*trimas abg!

So, abg aku slalu dwnload smua2 tu kat HeavenOfDesires ni.
Mcm2 jnis drama la ada. Korea, Jepun, Omputih, apatah lg Malay punya series.
Klu yg rajin download la.
Klu yg jnis mls dwnload byk2 mcm aku,
ni step2 dia.

1st step, posa.
Kumpui duit.
Pas da rasa ada duit juta2,
p la Speedy ka mna2 dvd store ka,
ambik kotak drama dvd yg korang suka,
p kat kaunter,
bayaq.
Tu klu yg jenis tabah n bsemangat waja la.
Klu rasa kulit muka tu tebai mcm aku, ni cara dia.
Prektis wat muka sedih/comel depan cermin dulu.
Pas dah yakin,
*pastikan jerawat/jeragat anda terlindung*
huluq pendrive kat abg anda,
(abang kandung ok, abg palsu aku x jamin)
atau jiran2 anda yg rajin mndownload tu,
n mntak tlg copy folder drama2 yg anda suka tu.
Balik umah, on laptop, bncuh nescafe,
layann~~ ^^
*Tapi risiko utk kena pnampaq n sekehan padu instead of drama2 tu adalah sgt tinggi.
Klu x bjaya, jgn salahkan aku. ~~ lalala

P/s : Aku x brani nk cadangkan mana2 drama yg bes kat korang, sbb nnti korg akan kata 'ceyh pmpuan ni, tgk drama korea yg hero ensem/jambu ja.' Jadi korg tgk n cari la sndiri klu rasa nk tgk. Da besaq dah kan.. x kan yg tu pun nk kna ajaq? Tp kan.. nk habaq gak la. Drama korea yg paling aku suka, Snow Queen ^^ Cerita ini sgt x jiwang ok. N bg mana2 jejaka Malaya yg jeles dgn kehenseman Hyun Bin or penah gaduh dgn awek or org kg anda sbb dey all lg suka mamat ni dari u'ols, jgn risau. Sbb dia x ensem sgt dlm drama ni. Serius. *Tapi cmna pun lg ensem la dr u all kan. Eheh. Ska ati la~ Selamat menonton! ^^

Apr 10, 2011

That Woman



A woman loves you.
The woman loves you with all her heart.
She follows you around like a shadow every day.
She's laughing but is actually crying.

How much longer
Do I have to look at you alone like this?
This meaningless love
This miserable love
Must I continue for you to love me?

Come closer, a bit more
When I take a step closer,
you runaway with both feet

I, the one who loves you,
I'm beside you.
That woman is crying.

That woman is very shy
So she learnt how to smile
Her heart is so full of tear,
She can't even share her story with
her best friend

So, that woman said that she loved you
Cause you're still the same
Yet another fool
Just another fool
Won't you hug me once before you go?

I want to be loved, my dear.
Everyday in my heart,
always in my heart
I shout out loud
that woman is still beside you even today.

Do you know that woman is me?
Don't tell me you know but still doing this to me.
But you won't know because my dear,
you're just a fool.

How much longer
Do I have to gaze at you alone like this?
This foolish love
This miserable love
Must I continue for you to love me?

Come closer, a bit more
When I take a step closer,
you runaway with both feet

That woman who loves you
Even now, she still by your side

and she still crying.

***

Assalammualaikum.
Wah.. dlm 2-3 minggu ni aku layan Kdrama ja.
Eheh.
Lama dah aku tinggal xtvt aku ni.
Drama yg aku baru abes tgk, Secret Garden.
Lambat kan aku? Huhu
Org da habes feeling, aku lak baru thegeh2.
Ok fine ^^'
Aku bg 4 bintang la out of 5 bintang.
Sebab Hyun Bin berlakon. HEHE.
Ok auta ja tu. Aku x suka sgt Hyun Bin tu.
Sebab cerita ni wat aku mnangis + feeling teruk sgt.
Haha.
Dekat seminggu aku berkabung.
Haih.

Lagu2 dlm OST dia plak mmg terbaik lah!
Lagu kat atas ni yg aku paling suka. Hoho.
X sangka plak aku Baek Ji Young yang nyanyi lagu ni.
Sbb slalunya aku dgq lagu dia mcm ganas ja, huhu.
Skrg dlm playlist aku mmg lagu2 dlm drama ni la.
*tmasuk U-Kiss - 0330 n CN Blue - Love Girl
Ah-ha.

Aku bukan nk bjiwang, tp kan..
Tapi kan.....
Lirik dia mendalam la. Huhu.
Mmg tertembak kat kpala aku sndiri.
Pcintaan syok sendiri yg mnyedihkan. Huhu.
Awat la hang kejam sgt dgn aku?
Berapa lama lg hg nak wat aku cmni?
Haih.
Sekarang aku cuma nk mntak tlg satu ja,
satu ni ja.
Tlg rendahkan kepala hg sbb aku nk sekeh laju2.
Sekali pun jadi la.
Boleh x?
Tyvm.

'Do u want to look at me,
or do you want to eat with me?
Do u want to eat with me,
or do u want to go out with me?
Do u want to go out with me,
or do you want to live with me?
Do u want to live with me,
or do u want to die with me?'

Mar 6, 2011

Shy2 Seriously Shy!


Assalammualaikum.
Selamat pagi!~ ^^
Dah sarapan ka blum?
Kalau belum, jgn harap aku nk belanja!
Ok2 lwk kasaq ja ^^

Ha, berbalik kpd topik,
malu.
Apa yang dimaksudkan dgn malu?
Mengikut Google Translate,
malu ialah shame dlm bahasa inggeris.
*bkn shy ka?
Mungkin omputih pun mcm Malaysia kot.
Blah Johor panggil malu.
Blah utara panggil segan.
* penyegan pun ada tp tu bmaksud pemalas n x dak kaitan dgn malu nak wat kerja or sumting yg mmbuatkan anda segan. Sbb mmg maksudnya, pemalas. No excuse.

Kalau ikut bahasa melayu,
ada satu peribahasa (peribahasa ka?)
yg berbunyi 'malu2 kucing'.
Ia bermaksud mcm, malu2 tp mahu la.
Pernah x alami situasi mcm ni?
Ok, aku bg contoh.
Situasi ni baru ja berlalu.
Berikut adalah perbualan antara Pakcik GP ( goreng pisang ) dgn tunang aku,
Miss Bieber.

Petang tu, aku n Miss Bieber men tarik2 beg smbil jln nak balik hostel. Tiba2

Pakcik GP : Jangan gaduh2. X elok. Nah ambik goreng pisang ni.
(sambil hulur kat Miss Bieber seblah dia)
Miss Bieber : Err.. errr.. ( tp tgn semakin rapat ke plastik tu)
Pakcik GP : Apa err err? Nah ambik ja.
( terus bg kat tgn Miss Bieber )
Miss Bieber : Err tq2. Huhu~

Ok. Faham x?
Tu la, silap aku x rakam time tu.
* Abesla aku kena belasah dgn beliau nnt >.<
1st tu dia mcm nk tolak, tp tgn makin ke depan utk ambik objek tu.
So tu adalah salah satu dr kes malu2 kucing.
Tp aku pnah dengaq jugak pasal malu2 biawak, malu2 cipan.
Huh dasat. Malu jenis ni lagi berkualiti kot.
Oh, aku pun x tau. Hoho.

Kalau dalam Islam, malu tu adalah sebahagian dari iman.
Malu nak mencarut, malu nak pakai seksi meksi, malu nak buat yg bukan2
dgn bf/gf, malu nak burukkan orang lain, malu nak banggakan diri sendiri, etc2.
Yang aku tau, kalau ada perasaan malu tu,
sekaligus boleh menjaga hati seseorang tu dari terlibat dgn benda yang bkn2.
Dalam masa yang sama akan menjadi 'amar ma'ruf nahi mungkar'.
InsyaAllah.

Ok, aku bkn ustazah. X layak pun nk dapat title tu.
Cuma aku rasa terpanggil utk tulis bnda ni,
lepas beberapa situasi yang aku tgk depan mata aku sendiri.
Yang mana bila ada orang yang terkena kejutan budaya.
Yang terus lupa kat ibu bapa.
Fuh, sedih o.
Dulu bagus bertudung litup, skrg pun sama.
Cuma waktu malam ja semua dah melayang.
Tinggal short dgn singlet ja, pastu keluaq p bgembira.
Setiap malam Jumaat, keluaq p clubbing.
X fikir ka? Kalau kelab tu tiba2 runtuh ka, x ka mati katak ja?
Berapa byk risiko nk minum arak, berzina yg ada kat dalam tu?

Sorry to say,
walaupun aku ni jenis yang suka bergembira jugak tp aku
still igt batas2 yg ada.
Mak aku pernah tanya aku pernah ka p kelab malam.
Ok, aku sgt terkejut sekali.
Never ok.
N aku dah berjanji dgn mak aku yg aku x kan jejakkan kaki kat tempat tu.
Nak cari hiburan, x perlu kot sampai nak gadai malu mcm tu.
Apa yang bes sgt, aku pun x fhm.
Dan yg bes, aku yang tukang tengok ni yang rasa malu.
Malu sgt2.
Walaupun aku ni x la pemalu sgt,
mai aku nak tya hampa, hampa malu x?
Or rasa bangga gila dgn pakaian n perangai mcm tu?
Ok, suka ati hmpa la.
Cuma aku harap kita semua sempat berubah seblum apa2 terjadi,
nnt da mnyesal cmna pun, x bguna jugak. :)

Ok, tu yg aku mls tulis pasal bnda2 serius sbbnya aku akan jadi emosional x hingatt mcm nenek yg dah menapous.
Berbalik kpd topik,
Pfftt. Aku da buat seswatu yg mmg sgt2 memalukann.
Aku x tau cmna nak explain sbb aku mmg rasa bodoh wat bnda tu.
Miss Bieber!!! Tolong aku!!~~
Semua tu salah aku n now it's too late to turn it around~~~
Aku harap, semua akan jadi lebih baik.
N aku akan jadi lebih normal.
Lebih normal daripada biasa. Amin..

P/s : Ok, pic aku utk contest tu mmg sgt loser. Terlalu loser smpai aku rasa nk calarkan kereta jiran aku kat P1. Jadi, sila abaikan ya. Aku rasa nak ckp Indo tiba2. Huhu. X bermotif langsung. Anyway, wish me luck for my exam tomorrow. I'm not preparing yet but I'm on my way. Haha. Yes, i'm a loser. Now totally a loser. ~.~

Mar 4, 2011

Aku Memerlukan Hang

Its time to say gudbye~ T.T

Ufttt.
2 - 3 ari ni hidup aku sgt la x aman..
x tenang..
Nk mkn tringat, nk tidoq tringat,
nak baca majalah Wanita pun aku tringat kat hang.
Aku dah la nk exam Isnin ni.
Ok aku tau ada hikmahnya jd cmni tp aku tetap rasa x adil.
Bila setiap hari aku nampak hang,
setiap hari aku senyum tgk hang,
tapi hang?
X bg apa2 respon yg positif pun.
Aku rasa nak triak hang tau x?
Aku rasa dikhianati.
Bknnya kita baru kenal sehari dua.
Dah bertahun dah pun.
X kan mcm tu ja hg buang smua memori kita?
Aku rasa malu bila setiap kali p klas,
ada ja yg tya pasal kita, pasal hg.
Aku dah x larat nak jwb dah.. ~
T.T

Kalau ikutkan hati aku yg remaja ni (?)
Nak ja aku buang hg trus dr hidup aku,
cmna hg wat kat aku skrg.
Tp aku SERIUSLI x sggup!
Biaq la hg x bg apa2 respon pun kat aku,
aku tetap nk usha hg,
mcm dulu2.
Bila aku sggup berlapaq sbb hg,
sggup tidoq lmbat sbb hg,
kdg2 sggup x tidoq pun.
Punya la aku nk habiskan wktu bsama2 dgn hg.

Hg igt lg x?
Hg slalu nyanyi bila aku sedih,
hg tgkap gmbaq2 aku,
dan hg la tempat aku luahkan perasaan stiap kali aku rasa x bes dgn sapa2.
Mana nk cari pengganti hg?
Yg lg ensem ka, yg lg bersuara merdu ka,
aku x kesah.
Yg aku tau, aku sgt2 memerlukan hg.
Dan tgk keadaan hg skrg, mnyebabkan ati aku skt gila..
Dulu aku ckp susah ati klu ada pmpuan len yg cuba goda hg,
tp x sangka, aku jugak punca yg wat hg jd cmtu..
Cukup la hg wat aku sasau mcm ni,
cukuplah...
Cepat la bgn dan gembirakan aku semula...
Wahai Ncik Laptop ku.~~ T.T

P/s : Oh ya, mood aku sgt la x bes dua tiga hari ni. Mungkin slh satu kesan dr pts cinta kot? Sori kat kwn2 yg da merasa n terasa dgn mood aku yg pasang surut ni. Disebabkan aku kelihatan sgt sasau n x ketahuan kat dlm umah sbb ketiadaan laptop ksayangan n memberi efek negatif kpd keanggunan aku, ada dak2 umah aku yg sggup promot laptop depa untuk mngembalikan keceriaan dan kekiutan (?) aku yg smakin pudar ni. Wuhuhu aku sgt terharu ok. Tp cmna pun aku rasa malu gak.. X kan smpai tiap2 mlm nk pinjam kan. Btw thx a lot my housemates, sokongan anda sgt2 menggembirakan aku. All the bes 4 our exam next week. May God bless all of us. Amin. ^^

Mar 1, 2011

Dear Laptop

Ke hadapan laptop ku tersayang,
Hari ni, aku kehilangan hang, dan kehilangan yg mungkin utk slama2nya.
Tsk2. Aku syg hg weh.. Walaupun aku jarang jaga hg leklok, aku jarang lap screen hg, apatah lagi menformat hg setiap bulan agar x diserang anasir2 jahat bnama virus, tp ketahuilah, bahawa aku sgt2 menyayangi hg, seperti mana aku syg diri aku sndiri...
Laptopku,
Alangkah terkejutnya aku bila bgn tidoq pg td.. melihat hg terlungkup di atas lantai tanpa pembelaan. Sungguh sayu suasana itu. Masa bagaikan terhenti. Jantungku seakan2 mahu pecah melihat keadaan hg. Huwaa.. Trus aku ambik hg n try on... Oh tidak! Mimpi ngeri ku slama ini mnjadi nyata. Hg da gelap x bercahaya.. hanya keluaq bunyi zzzz zzz ja yg membuktikan bahawa hg sedang tenat. Wuhuhuhu. Aku igtkan hg ok ja tidoq kat seblah aku semalam.. x sgka aku p tendang hg smpai kritikal mcm tu.. tsk3. Aku menyesal laptop. Walaupun muka aku main2 tp seriusli aku mnyesal. Hg mst marah gila kat aku kan?
Laptop yg kurindui..
Walaupun x smpai 24 jam pun hg koma, aku dah rindu nk on9 dgn hg. Aku x biasa pakai laptop lain. Biaq la org ckp hg plg buruk n huduh, hg tetap plg comel di hatiku~~ Betapa aku syg kat hg... Huhuk2. Walaupun ada sugededi yg nak sponsor aku laptop baru, aku x mau. Aku nk hg jugak!! Nak hg jugak!! Igt dlm skelip mata ja aku leh curang dgn hg?? No way. Wlupun hg kna masuk ICU lama, aku trima. Akan ku tunggu hg hingga ke akhir nafasku..
Sekian lama kita bersama, x kan sesekali ku cari pengganti. Aku syg hg kot! Semoga hg kembali aktif n bising mcm smlm ok??? Get well soon! Saranghae~~

Yang merinduimu,
Awekmu


Feb 28, 2011

The Story Only I Didn't Know



Sang by IU..
Err, MV yg agak psiko bg aku.
X perlu kot putus cinta sampai jd gila.
X tau la, kalau ada org yg cinta mati tahap ngeng kat kapel dia kan.
Huhu.
Apa2 pun aku rate lagu ni 6/10 kot.
Aku suka lagu IU yg Good Day lagi. ^^
Lagi pun lagu ni pendek sangat la.
Aku baru nak feeling konon2 termenung tepi tingkap,
tgk2 da abes dah. Cis.
Jadi marilah sama2 menghayati lagu Korea yang bes nih! ^^
Oyeah~~
Rock n roll!
*eh lagu jiwang lakz

P/s : credit to gaietyparodyunlisted on YT ^^ thx 4 all ur subbed mvs!

Feb 27, 2011

Ke - Poyo - An

Marilah poyo bersama2!!

Wah,
akhirnya fb merestui nama aku versi melayu dipublishkan kat fb.
Dah lama aku tunggu saat2 ni!!
Ok, tipu ja.
So disebabkan aku da tukaq nama kpd nama dlm IC,
maka lgu blog aku pun dah ditukarkan menjadi bahasa yg difahami ramai.
Kecuali la klu ada org Korea, Arab or Nepal yg usha blog aku (?)
Lagu ni~~~~~
Bes kot, serius.
Aku susah gak la nk bkenan kat lagu Indo2 nih.
Tapi aku stat bkenan smpai mngigau2 lagu ni pas tgk film Ketika Cinta Bertasbih.
Ala, yg Ustaz Azzam n Ustazah Anna tu ^^
Lama jgk la aku terlekat kat crita tu,
sbb abg aku pun p dwonlad lak yg versi drama.
Ohuhu,
time ni la aku btul2 bkenan kat lelaki yg pakai kopiah.
Smpai pakgad mydin pki pun aku jd sejuk ati.
Cis.
Punya la dasat penangan dia sampaikan aku hampir terjebak dgn percintaan dgn warga asing~
Tapi yg versi drama, aku tgk x abes pun.
Sbb makin lama makin meleret2.
X larat la aku.
Bila masa aku nk tukaq pampers psakit aku klu nak layan crita tu ja kan.
Heh.

Aku ni klu bkenan kat satu2 lagu tu, mst aku nak karok lagu tu.
Aritu p Redbox, semangat aku cari lagu ni.
Bajet nak lepas geram la kan.
Pilih punya pilih,
mic da on,
posing da ok.
Stat ja muzik dia, aku da seram sejuk.
Konon menghayati sgt la.
Baru ja aku nk alunkan suara yg iras katak ni,
tiba2 suara Melly memintas suara aku.
Cis, versi MTV rupanya.
Penat aku feeling.
Kcik ati oh.
Bnda pa ntah Redbox ni,
x kan x dak yg minus one punya kot??
Cabuk sungguh la.
So x dpt la aku nk feeling lagu ni aritu.
Sampai skrg x dpt lg.. haih.
X pa, akan aku karok kan jgk lgu ni nnt, ok Miss Bieber?? ;)

P/s : Poyo gila aku dok promot sal bnda2 bosan cmni. Tp x pa la, juz nk inform yg aku ni layan gak sinetron2 nih. Bukan korea ja, ok? ^^ Tapi pasni jgn lak ada org ajak aku join fanclub sinetron2 Indo ni. Sket2 sudah..

Feb 26, 2011

Bestfriends

However rare true love may be, it is less so than true friendship.

Assalammualaikum.
Heh. Bosan gila arini.
Nasib bek la ada industan td.
X la rasa nk nganga on9 lam bilik ja kan.
Huhu.
Nak kluaq jln2, x patut kot.
Isnin ni exam.
Ha? Exam? Awat aku x neves pun?
Huhu. Mmg da habit. Ok.

Mcm biasa bila bosan2,
usha2 luaq tingkap, ujan la plak.
Duh, menambahkan rasa jiwang lak dlm ati ku.
Ceyh.
Time2 cmni la automatik otak aku melayang2,
tringat knangan zmn kanak2 riang dulu.
*X riang mana pun ok.
So aku nk story sket sal besfren2 aku.
Kwn aku ramai, so aku listkan yg mna pnah jd besfren la sng.
Jenuh nk cerita smua kan.
Naya aku kna saman nnt ^^'
Ok, I'll start with my very 1st bestfriend.

Noor Farahin bt Harun

Dia ni besfren aku waktu Darjah 2 n 3 kat SRK Convent, Muar.
Sriusli aku x igt btul x ejaan tu. Huhu.
Mintak maaf siap2. ^^
Skrg da lost contact kot.
Dia ni seorg yg lemah lembut.
Aku rasa mcm aku pun lemah lembut dulu tp hati aku mnidakkan.
Ok, fine.
Mungkin sbb aku x lembut sgt, so aku kwn baik dgn org yg lembut.
Apa tu?
~.~
Aku mmg suka sgt2 kwn dgn dia.
Klu nk rehat ka, balik ka,
msti dia tggu aku.
Aku ni antara yg slalu kna piat telinga dgn ckgu dulu sbb bising sgt.
Tp dia x malu pun kwn dgn aku.
Huhu.
Persahabatan kami terjalin dgn indahnya sampaila satu ari tu. *ceh
Ujung taun 1999, wktu aku drjah 3,
ayah aku bgtau yg kami kena pindah p JB.
So konfem2 la kna tukaq skolah.
Aku rasa sgt2 x sedap ati.
Ari las skolah, klas aku ada wat jamuan.
Time nak pisah dgn dia, aku mmg nangis gila2 kot.
Sampai balik umah pun aku nangis lg.
Aku tgk teddybear aku, (bosan gila)
n aku anggap teddybear tu si Farahin ni.
N ckp2 dgn teddybear tu.
*mengikut kajian, ini adalah normal ok. Mst dulu2 korang pun pnah men dgn mainan2 pastu bcakap2 dgn mainan tu konon2
diorg la besfren/geng korang sehidup semati. Kan2?
Haa.. jgn nk menipu! Hoho.
(alasan x mau org tuduh aku ni gila)
Ok2. Aku cukup menyampah dgn idup aku wktu dulu2 sbb slalu pindah2 umah.
Igt sng nk cari besfren?
Tambah2 prangai pelik mcm aku ni. Susah o..
Huhu.
So pendek kata aku pun pindah la p JB.
Aku tinggal kat Bkt Chagar.
N skolah kat SIGS, JB.
*ayah aku mmg anta aku kat skolah pmpuan ja dulu2. Nak bg aku jd sopan kot. Tq ayah, anak ayah sgt bsopan skrg ^^
Ok, my next bestfriend!

Iezyan Syamin

Yg ni pun da lost contact T.T
Dak klas aku kat SIGS, klas 4 Hijau.
Comel dak ni.
Skrg mst cun gila. Huhu.
Mula2 aku pindah skolah, mmg aku x dak kwn.
Aku kan pelik =.='
Dlm bln 6/7,
baru aku rapat dgn Iezyan ni..
Seblum knal dia aku igtkan dia ni blagak.
Maklumlah aku ni iras2 muka nk kna pnampaq ja.
Dia lak kiut. Kot2 la dia x nak kwn dgn aku.
Tp kami tba2 jd rapat dr masa ke semasa.
Bes kwn dgn dia.
Ganas mcm aku gak, bising pun.
Haha.. Demm how i miss u so much dear!
Tp mcm biasa la, smua takdir yg Maha Esa.
Kali ni aku terpaksa pindah skolah, bkn sbb ayah aku dhantar ke tmpat lain,
tp sbb pnyakit arwah adik aku di diagnosiskan sbgai leukimia.
So kena rujuk kat HUKM, Cheras.
JB -> KL
So dgn mak aku kna p KL,
ayah aku kerja,
aku n abg aku pun dihantar ke kg tercinta,
n tinggal dgn makngah aku.
Time tu aku mmg x puas ati gila2.
Baru setaun ja aku kat skolah tu.
X kan nk pindah lg?
Aku bru 10 taun time tu.
Sket habuk pun aku x tau n x phm betapa sriusnya leukimia tu.
So nk x nk, aku tetap kna pindah ke Kedah.
Mcm biasa, episod berair mata terjadi lg masa ari las skolah.
Cuma kali ni aku da x men teddybear,
aku tau aku da dewasa n matang time tu.
So aku men Barbie doll ja. Ahah.
Ok x mau tacing2. Next!

SKKR

1st time aku join skolah yg ada lelaki.
Nevesnya x hingat kot.
Dgn muka mintak penampaq cmtu. Huhu.
Aku x tulis nma besfren aku sbb time ni aku ramaiiii besfren!!
Kat sini la aku blajaq erti persahabatan yg btul2 sahabat ^^
Antara besfren2 aku ialah Yani, Pali, Izham, Norain, Lutfi, Shauki n spupu aku sndiri, Yan.
Pendek kata smua pun besfren aku sbb stiap ari jmpa pun mst nk ceria2 ja ^^
Sriusli tahun 2001 - 2002 adalah antara tahun yg aku x nak lupakan seumur hidup aku.
Selain dr byk gilos knangan bes kat skolah ni,
arwah adik aku jugak meninggalkan kami pada 14/10/02.
Al-Fatihah.
Ok2, x mau tacing2.
Lepas UPSR, kami smua bpisah bwk haluan masing2.
Sedih o..
Dahla 1st time aku btol2 dpt rasa cmna besnya klu ada kwn2.
Tp adat la btemu dan bpisah tu kan?
Alhamdulillah smpai skrg kami smua still lg contact.
Smoga psahabatn kami x kan putus ^^
aminn

Farahida bt Karuddin

aku suka pic ni~~!! ^^

Ha. Minah ni. Kwn aku yg plg aku syggggggg sgt2!
Kwn yg sama mcm aku knal 8 taun lpas.
Kwn yg sggup tlg aku time aku susah.
Kwn yg aku rasa aku x mampu kehilangan dia.
Yat, kalau hg baca ni, tlg jgn kembang ok?
Aku mmg syg hg weh.
Wlupun form 1 dulu rmi org pelik cmna kita leh rapat,
padahal x sama klas n dorm.
Rupa2nya sbb kita sama2 pelik. Ohuhu.
1st aku rapat dgn dia pas aku tau yg mak dia dah mninggal dunia.
Al-Fatihah.
Aku pun baru ja kehilangan arwah adik aku time tu.
So aku rasa mcm jiwa kami sama la.
Padahal spatutnya dia lg sedih dr aku kan?
Tp dia yg byk pujuk aku, sbb aku yg byk mnangis. Huhu.
*tbukti aku bjiwa lembut, ahah.
Kenangan2 kat SMKAS, klu boleh aku x mau igt lgsung.
Aku yg byk terlibat dgn masalah.
Tp Yat ni jugak yg byk tlg aku.
X malu lgsung nk kwn dgn aku wlupun aku prangai sgt2 la huduh.
Aku sgt hargai smua tu Yat.
Wlupun aku wat mcm x dak apa2 dulu,
tp srius, klu x dak hg,
aku x kan setabah tu utk truskan study aku kat skolah tu.
Aku igt lg, masa smggu tu hg MC.
*dia ni antara ratu MC kat skolah dulu. ^^'
N aku ada prob dgn sum1 sal fitnah2 pa jadah ntah.
Satu klas pulau aku.
Wuu~~ aku rasa terhina gilaaa time tu.
Smggu aku x dak kwn.
Sakit oo.
Tu pun rasa mcm nk terjun bgunan dah.
Betapa aku perlukan hg gila2 time tu.
Huhu.
Pas da tau sapa btol sapa slh,
bru la kwn2 aku ok balik dgn aku.
Ok, sbb slh fhm, aku trima.
Cmna pun aku syg gak kwn2 aku yg len.
Cuma terkilan la dgn sesetgh yg mcm talam dua muka ni kan.
Tett. No tacing2 ok? ^^
Dah2. Nak stori kisah gelap aku kat skolah ni mmg x abes2 la kan.
Pendek kata,
I luv u lah Yat!! Forever n ever ;)
Kerja kat Langkawi leklok.
Aku sntiasa doakan kebahagiaan hg.
*srius aku rasa hg akan muntah klu baca pos ni tp ada aku kesah??? muehehe.

Panjang lak jd nya pos ni.
Nnt aku smbg k. Nota2 kat seblah dah memanggil2 aku.
Huhu.
X cukup kasih syg la tu.
K2. Wslm..

P/s: Klu ada.. Kalau ada la.. kwn2 kat atas ni yg da lost cntact dgn aku, n baca pos ni. Do contact me ok? Saranghae~ ^^

Feb 25, 2011

Di Mana Permata Itu?


Assalammualaikum.
Entry kali ni panjang sket.
Kalau mls mmbaca mcm si kinot,
jgn baca.
Dan amaran utk org2 yg bkapel,
entry ni bakal menyakitkan ati anda kot.
Huhu.
Sori..

Erm, cmna nak stat ha?
Cmni.
Kenapa dua tiga hari,
ada bykkkk sgt dugaan?
Dugaan dunia pulak tu...
Camna ni...
Iman aku dahla x kukuh...
T.T
Jauhkan perasaan2 itu.
Ya Allah.
Tolongla wahai kaum Adam sekalian.
Jgn mudah mengucapkan perkataan2 yang hanya layak utk isteri anda sahaja.
Aku x nak hmpa menyesal nnt.
Aku bkn nak bpura2 baik,
aku x mau la org yg x kenal aku ckp aku ni baik, sopan bla3.
Konfem2 la besfren2 aku yg kenal aku akan muntah darah..
n aku takut kalau depa kata aku blakon baik dpn kwn2 baru aku.
Yg dah kenal aku lak,
aku x sama dgn aku yg dulu ok.
Aku da ckp, aku x mau bg apa2 harapan.
Peluang tu mmg ada, tp semua kuasaNya.
Aku x tau bila aku boleh bukak hati aku utk insan bnama lelaki ni.
Seriusli, aku seram sejuk bila fikir pasal ni.
Mana yang memaksa, mana yg terpaksa.
Ish, rasa nk tampaq ja diri sndiri weh!
Satu lagi,
aku ckp sal lebih baik bcinta lepas kawin tu.
Dlm Islam mmg da mnggalakkan mcm tu.
Tp mai aku nk bg point dr dlm otak aku lak utk stetmen aku tu.
Sat.
Okeyh ni dia.

Buang masa

Ok, pasal buang masa.
Mai cek nak cerita.
Aku pelik.
Kalau dah nama pun bkapel,
wajibkah mesej 25 jam sehari?
Bergayut 8 hari smggu?
Fuhh..
Kalau mcm tu,
mmg aku out la.
Aku mmg spisis mls nk bls msj,
n x suka ckp telefon.
Ksian bf aku nnt.
Hahah.
Haa.. sbb tu la.
Pa benda ja la yg hampa nk sembang sampai mcm tu skali?
Nnt pas kawin, da bosan dah.
Contoh perbualan yg membosankan ;

Bini : Abg! Nak dgr cerita x??
Laki : Apa dia yang?
Bini : Pasal jiran saya....
Laki : Yang nama Cik Pah tu?? Awk da pnah crita time kita mula2 kapel dulu.
Bini : O.. ok2.. lau cmtu nk crita sal besfren saya wktu skolah rendah la.
Laki : Cik Nab??? Awk dah crita wktu kita btunang dulu..
Bini : Err.. ok2. Saya msuk dapuq dulu la.

Ha..
Kan dah x dak topik nak sembang.
Padan muka masing2.
Suka sgt bgayut n msj seblum kawin.
Haih.
Dan antara kburukan yg paling ketara adalah ; mengantuk dlm klas.
*ok aku pun antara ratu tidoq lam klas tp tu mmg habit ok, bkn sbb bgayut~
Kalau bkapel, aku rasa mau x bgn2 aku pg tu.
Oh tidakk...

Buang duit.

Igt free ka nk bgayut, msj smua tu??
Fulus weh fuluss~~ haa...
Time tu la mna yg PTPTN kna ikat perut,
yg PAMA kna ikat perut,
yg dpt elaun juta2 stiap bulan pun kna ikat perut..
sbb apa??

Aku : Awt hg ni duit elaun slalu abeh ja.. smggu smpai brapa kali topup..
Awt weh? Cecite cecite~
Hang : Bercinta.
Aku : Ceh, bosan gila. *menguapp

Bosan kot alasan tu.
Tp mmg sbb tu pun kan..
Haih,
piat telinga baru tau.
Elaun aku pun slalu abeh cepat, tp ni sbb lain.
Sbb aku bela seekor berukben yg tiap2 bln kna bayaq ni.
Tgk, betapa aku pncinta haiwan.
Ok2, da lari topik.
Jadi aku lari balik ke tempat permulaan.
Buang duit.
Kecuali la kalau hampa guna Celcom (bkn nama sebenaq)
yang dpt free msj n call smggu tu.
Jimat la duit kan.
Tp x kan dalam setaun, sminggu ja hg call marka hg?
Nmpak beno mnipu~
Pendek kata buang duit jgk la.
Aku?
Topup bila da expired ja.
Sbb x layak untuk Upax ( bkn nama sbenar) tu..
Uhuhu.
Harapan la aku nk telefon org len nak gayut2.
Maaf, aku ada beruk untuk diberikan duit.
Sori ^^'
Ok, next!

Buang bayi

Ha. Ni bkn semua la..
aku rasa nk tampaq ja muka org2 yang buang bayi depa ni.
Ish, nk samakan dgn binatang pun da x leh sbb lg teruk dr binatang kan?
Tu la, da bcinta2 smpai x igt dunia,
sggup berkorban kpala hutaks smua tu..
Pastu bila mengandung,
gelabah bewak.
Igt sng ka nk beranak weh?
Aku tgk pt kat hospital pun, siksa gila kot!
Yg jnis ni leh lak beranak sorang2 lam toilet la,
lam bilik la..
Adoii..
Allah dah mudahkan jln hmpa utk beranak,
dan satu lg, x pnah lagi aku jmpa bayi luar nikah yg OKU atau x cukup sifat.
Mayat atau yg mna hidup, semua sempurna fizikal.
Betapa x bersyukurnya ibu kpd anak tu..
Sggup plak buang dlm sungai, laut, tong sampah, etc.
Sakitnya ati aku dgn depa ni,
haih!
Ni yg mls nk emosi2 nih.
Mcm biasa, bantal aku yg jadi mangsa nnt.
Sori.

Ok, tu antara pemahaman2 aku tentang kapel2 nih. Aku mls nk tulis semua nnt ada rusuhan lak dpn umah aku oleh pihak2 yg bkapel.
*Uhuk2

Camnila, aku bkn antikapel..
Aku pun kdg2 pikiaq,
mcm bes ja ada bf ni..
Leh mluahkan prasaan kjiwangan yg mcm jebon kpd si dia
tanpa perlu memikirkan risiko di boo oleh org ramai dan
kwn2 terdekat yg kdg2 mls layan kejiwangan aku nih.
TAPI
aku mmg x boleh..
sbb smua syarat2 utk bkapel tu smua aku x suka.
Salah satu ; dating.
Pa kejadahnya klu jmpa spupu sndiri pun boleh mnyebabkan nerve2 aku
aktif dan skaligus mnambahkan denyutan jantung, nadi dan pningkatan peristalsis yg sgt2
aktif tanpa boleh dikawal atau nama pendeknya ; cir*t.
Aku mmg x suka jmpa org lelaki.
Pakgad usha aku pun aku rasa nk lempang,
apatah lg klu si kekasih hati..
knfem2 aku akan control cun mcm patung Madonna kat Madame Tussauds nu.
Ok, mngarut dah.
Aku tegaskan yg aku bkn nk jd hipokrit,
cuma ni ja cara utk aku elak dr bnda2 kat mmbuang smua tu wujud dlm hidup aku.
Kalau setakat kwn, aku x kesah.
Aku lg prefer merepek srius dari srius nk mamm.
Ok, apa tu? Aku pun x phm.
Tapi hampa kena paham gak dgn apa yg tulis kat atas ni,
klu x, hampa da kcikkan ati aku.*nada memaksa
Cukup la aku terdera dgn sikap pnsyarah aku td. Ohuhu.

Berbalik kpd tajuk,
masing2 mstila nk cari seseorg yg bernilai utk jd teman hidup kan.
Tp igt, matlamat x menghalalkan cara.
Aku rasa hampa pun mst da tau hukum berkapel dlm Islam kan,
*klu bkn Islam, sila abaikan yee.
Jadi, utk elakkan bnda2 cmtu berlaku,
kita kena pandai kawal perasaan kita.
Klu ada mamat tguq aku,
mungkin aku akan layan.
TAPI,
sebagai kwn ja.
Tetapkan dlm hati, yg aku btol2 anggap dia mcm kwn.
Lama2 bnda2 ni akan jd neutral.
Bila si dia cuba mnunjukkan kejiwangan,
cuba melawakkan situasi tersebut.
Jgn terlalu ambik serius. Tp jgn men2 sgt,
tkut kena lempang lak.
Ohuhu.
Tapi sayangnya, ada gak yg slh fhm dgn smua aktiviti2 aku ni.
Sbb tu kdg2, aku trus x layan klu ada yg wat ramah.
Sbb, aku xmau org slh fhm dgn aku.
Nak kata aku sombong ka, perasan bagus ka,
kata la.. janji aku da selamat dari kes paksa memaksa ^^
Permata yg hampa cari tu,
baik lelaki atau perempuan,
kdg2 dah ada depan mata kita.
Cuma kdg2 kita x sedar, kan?
Bila da tlepas bru nk mnonggeng.
Oh, sakit kot!

So, wat masa skrg,
aku nak tunggu lelaki yg btol2 serius,
yg boleh tunggu aku,
yang mmg berniat utk ambik aku jd suri hidup dia.
TANPA KAPEL.
Sounds ridiculous rite?
Mcm la x leh kwn2 dulu kan?
X perlu nak rushing2.
Takut terlepas kapal terbang ka paklong?
Huhu..

Ni kes lain lak,
tp aku nk campuq jugak.
Hang, yg x pnah bhenti mengacau aku dr skolah dulu,
cukup2 lah.
Walaupun mak aku da maafkan hg,
tp aku x.
Hg tau x dgn kesalahan hg yg skali tu buat aku tfikir n ada bad perception thadap hg?
Bkn main2 ok?
Serius aku da x fhm hg ni mcm mna.
Smpai awek hg msj2 aku tya sal hg n aku,
padahal hg da ada awek,
how dare hg bsayang2 lg dgn aku?
Igt dgn pkataan 'I love you' hg tu leh wat aku cayaq?
Sori.
I couldn't appreciate it. At all.
Hg leh cari perempuan lain yg tpikat dgn ketampanan hg,
or kekiutan hg tu.
Kalau aku btol2 pandang paras rupa,
aku x kan lepaskan hg.
Tp, I'm not dat kind of girl.
Sori.
Kalau hg baca pos ni,
aku harap hg akan stop kan smua aktiviti hg tu.
Jgn simpan harapan atau dendam kat aku.
Sbb aku mmg x leh bpura2 yg aku ok dgn hg.
Sori ok.
Aku bkn permata yg hg cari.

Skali lg, aku mencampur2kan ja pos2 aku mnjadi satu pos. Sbb aku mls nk pos byk2 kali. Ohuhu.
K, slm.

P/s : Nak cari permata yg btul2 permata bkn senang. Tp klu kita mampu jd permata, insyaAllah kita pun layak utk dapat permata yg kita cari itu..

Feb 24, 2011

Kenangan Terindah ^^

Assalammualaikum.
Ok, fine.
Ramai yg x puas ati dgn tajuk2 pos aku seblum ni yg seolah2 x terapeutik langsung =.='
Nah tajuk pos ni, dramatik x??

Okeyh, back to the topic. *topic la sgt
Dgn jujurnya aku mengaku yg aku cintakan dia~
*kepala hutaks
Maksud aku, aku x siapkan lagi slide utk CHN discussion esok.
Tgk.. Pandai2 aku ja volunteer nk wat soklan tu.
Las2 yg siap soklan ja..
Jwpn??? Esok dak2 klas aku kna jwb sndiri! Heheh.
Berdikari la weh~~

Ha, ckp sal kwn2.
Smlm mmg bes gila kot!
Tserlah bakat tpendam masing2.
Paling aku x tahan adalah laki aku sndiri.
Adoiii.
Susah weh nak blakon.
Scene kat dapuq tu pun dekat sejam nk siap.
Sbb aku asyik gelak ja..
X tahan tgk muka laki aku, wakaka.
Sat ja masa berlalu..
Dah abes dah smua tu..
tapi ada satu lagi projek lakonan utk psikiatrik..
Siap la hg erin!! Hehe..
Idea dlm otak aku mmg mncurah2.
Tapi nak luah ke realiti tu mencabar sket kot.
Eh, aku ni student mass comm ka nursing??
Huhu.
*aku suka mass comm!!!!!~~~

Okeh,
aku sgt2 la teruja utk pos gmbaq2 dlm ni,
tp ada msalah teknikal lak..
so x leh nk pos.
Huhu.
Sapa2 nak tgk mai la tgk kat laptop aku.
Kecik ati dah aku dgn line brukben aku yg x pnah nk sokong aku nih.
K, jom tidoq! Salam..

P/s : Miss Bieber.. plis behave urself ok....panggil dedi Aqil baru tau kot!! xD Esok aku nk tya hg byk2 soklan~~ tgkla! Hohoho

Feb 20, 2011

Aish

Nikmatnya bercinta selepas pernikahan :)

Assalammualaikum.
Wahai wanita,
x payah nk risau leh x?
X dak maknanya aku nak kacau bf hg tu.
Ambik la dia,
simpan lam poket hg,
or beg duit hg elok2.
Kalau aku nk kat dia,
dah lama aku hbq kat dia ok?
Adoiii,
x dak bnda kot nk jeles2 smpai mcm tuh.
X kan smpai dia x leh kwn dgn pmpuan lain kot??
Hang ni mmg jnis x fhm konsep kot.
Kalau hg mmg ada jodoh dgn dia,
hg mmg ikhlas sygkan dia,
no worries la dik.
Lambat laun dia jd milik hg jgk.
N aku tau dia mmg btul2 sygkan hg.
Hang ja yg suka men tarik tali.
Igt aku x tau?
Pastu bila dia rapat dgn pmpuan len,
hg nk jeles lak.
Ceh.
Tampaq mau??
N aku cukup terasa dgn cara dia,
yg mcm gunakan aku utk bg hg jeles.
Srius aku ckp.
Mcm aku ni hidup utk mencerai beraikan kapel2 yg sedia ada ja.
Wtfishh laa....
Taste aku mamat korea kot. N omputih. N Arjun Rampal.
*Ok2 srius.
Dah2 la tu weh.
Nak bercinta ka nk bgaduh ka,
jgn libatkan aku,
Aku sygkan hmpa dua org sbgai kwn aku.
N aku x mau nama aku dsebut2 konon2 mnjadi punca pgaduhan hmpa dua.
Nk bcinta wat cara bcinta leklok.
Nak gaduh, cuba tgk ksalahan diri sndiri dulu.
Lau x mau wat smua tu,
toksah dok gedik2 nk kapel pa suma tu.
Ngaji bg pndai2, bg mak ayah hepi,
pastu p kawin trus.
Ada faham????

Ha,
Kan aku da bletiaq.
Amboih.
Lama da aku simpan ni.
Nak kna hingaq2 gak kat dunia baru puas ati.
Kalau ada sesiapa terasa,
rasa p la.
Nak wat cmna kan.
Aku syg smua kwn2 aku tp bkn dgn mcm ni aku nk hmpa balas ksih syg aku.
*Ceh ayat x tahan.
Btoi la.
Aku pun mnusia gak.
Hingaq2 aku, mngarut2 aku,
aku pun ada ati gak.
Jgn men sapu ja.
Igt aku leh wat x tau ja?
Heh.
Dah2.
Apa2 pun pasni,
buat awek2 kat luaq sana,
klu jeles sgt bf hmpa rapat dgn kwn pmpuan yg len,
sila suruh si bf anda msuk mminang utk knfemkan tmpat anda dlm hatinya.
Ok???
Pastu x yah la nk jeles2 dah.
Dan aku pun x dak la rasa mcm mngacau harta org len.
Huih.

Apa2 pun aku rasa mcm bcinta pas kawin adalah tbaek.
Seblum kawin, kwn2 ja dulu.
Aku rasa la. Hmpa x rasa lantak hampa la. Hu2.
Sekiannn,
slm.

Feb 19, 2011

Hoih

Aku suka hang.
Aku suka hang.
Aku suka hang.
Aku suka hang.


Aku suka hang.

Aku suka hang.
Aku suka hang.
Aku suka hang.
Aku suka hang.

Dan aku suka hang.
Faham x?????!!!
Walaupun aku x pnah bkesempatan nk hbq kat hang,
skrg aku hbq.
Kalau leh aku nk bgtau satu dunia!!
Siap enauns blog aku lagi tu.
Bangga x? Hoho.
*kpala hotak sayee.

Sejak pertemuan kita smlm,
aku da jd x tahwan sbb teringatkan hang...
Mkn x kenyang, (padahal nafsu setan)
Mndi x basah, (padahal sbb jimat ayaq)
Tidoq aku pun x lena, (padahal sbb study. Ok fitnah, sbb facebook.)
Camna aku nk hidup ni???
Wuhuhu~~
Ncik Oliver Jackson-Cohen,


Hai Yana... tgoda x dgn senyuman i??

walaupun The Rock adalah watak utama dlm muvi Faster tu,
tapi aku tetap terbekenan dkt hg.
Walaupun hg x sefaster dia dlm tu,
hg tetap yg terfaster dlm atiku~~ ;)
Saranghae lah!
Maaf bf2 korea aku,
bulan ni tema orang putih.
Bulan 3 nnt aku berpijak d bumi nyata balik k?
Jgn marah abg Lee Minho. Kui2.

puii!!! mnipu la hang liyana!! dr taun lpas lg.. bnci2!!

x.. bkn cmtu abg Minho.. srius Yana syg abg..
Tp kehenseman Ncik Oliver memperdayakan Yana..
I'm so soriii :'(


eh x da la. aku ok ja. lg bes bila hg x dak. ni aku nk p UK nih, ada dating dgn Jessica Alba.
Hang apa ada?? Ceh. Babai!! (dgn nada ceria)


Err.. ok2.
Pasni jgn harap aku nk blnja hg roti canai lg! Huh.
Babai! Nk tidoq dah ni! Nk mimpi abg Oli lak.
Booo~~~~

P/s : Saiz tulisan mcm bodo ja.. Sbb ada ksilapan teknikal n aku da mls nk edit. *tumbuk bantal