May 14, 2011

Mulut Lelaki


and shut up.

Assalammualaikum.
Pintu blog aku ni dah berkarat dah sebab berzaman x dijenguk. Huhu. X pa nnt aku pggil abg mentenens tlg repair. No biggies. Heh. Ok, back to the topic, mulut lelaki. Ini seriusli x berkaitan dgn fizikal mulut lelaki, sama ada dihiasi misai atau janggut, warna mulut yg menarik atau x, atau dr segi dalaman, juga x berkaitan dengan warna gigi atau jumlah gigi original seseorg lelaki itu. Tidak sama sekali.
' Girls fall in love in what they hear. Boys fall in love in what they see. Thats why girls wear make up and boys LIE '
Ini berkaitan dengan state of conciousness seseorg itu, n yg aku maksudkan di sini adalah lelaki. Ya la, sbb aku perempuan. Aku ulang, aku perempuan ok. Ni bukan kutuk tau, cuma persoalan ja. And tajuk post ni jugak, bkn dr mulut aku sendiri, tp dr mulut lelaki sendiri, iaitu abang aku. Sebab betapa dia nak membuktikan yg aku ni mudah terpengaruh dgn kata2 lelaki kot.

Ok, ada seorang lelaki ni, aku pernah 'ter'kapel dgn dia satu masa dulu. And disebabkan aku mmg x ada hati kat dia, n niat aku cuma 'cuba try test' ja, aku mintak putus. Dan pemergian aku diiringi dgn 'hadiah' caci maki yg setgh pkataan tu aku x pnah dgr seumur hidup aku. Bertahun2 aku kenal dia, baru aku tau yg dia ni panas baran rupanya. Ya la, lepas da jd mcm tu baru la nampak belang sebenarnya kan. Hey pasangan berkapel, x penat ka berlakon weh? ;)

Lepas tu ada byk jugakla kenangan2 pahit yg aku lalui dsebabkan dia. Awal tahun ni, terjumpa dgn dia. N aku sriusli x selesa langsung bila nmpak dia. Lepas tu, dia msj aku byk kali, walaupun aku x pnah balas. Ayat2 dia, fuh.. Sikit pun aku x tpengaruh. Dah terbentang2 yg dia dah ada awek, mcm mana la dia sanggup msj aku mcm tu? X malu langsung. Cukup la sekali awek dia cari aku n tya pasal hubungan kami. Sekius me, 'hubungan'? Apakah? Kawan pun, sikit2 ja kot. N honestly aku x bminat langsung dgn dia, so, utk awek dia, jgn risau :) Tgk pic2 hampa dua yg amat mesra tu buat aku terfikir, dis guy is totally a piece of sh*t.

Baru2 ni kebetulan dia masuk hospital n mnjalani satu major operation. So dia ada contact aku utk mrujuk tentang beberapa persoalan. Sebagai nurse yg profesional *oh sgt x ikhlas* aku cuba tlg dia mna yg aku mampu. Tiba2 si dia ubah topik. Tanya tentang status aku, bf aku, hidup aku, yg mana dpt difikir dgn logik akal, bahawa semua tu x berkaitan langsung dgn pembedahan dia. Kalau aku ada bf sekarang, mungkin doktor tu akan cucuk jantung dia dengan forcep? Or kalau aku cakap aku tgh demam, mungkin pembedahan tu akan tertangguh selama 5 tahun? Nonsense. Aku paling meluat bila lelaki ubah topik n cakap benda yg x ada kaitan dgn topik itu. Kecuali seseorg tu. Dan org tu jugak. Ok.

Aku dgn semangat harimau tya dia balik. ' Awek hang yg syg hg sgt2 tu mana? Kecik ati dia klu tau hg ckp mcm tu dgn aku.' Dia cakap awek dia da p kat lelaki lain, awek dia da x syg dia, awek dia da tinggalkan dia, bla3. Konklusi aku, dia igt aku ni rumah pengasih kot, utk org2 yg krg kasih syg? Mula2 aku mcm nk terpengaruh dgn ayat2 dia tu. Syaitan la tu punya kerja. Nasib baik aku rajin p bukak wall dia, nah. Awek dia da pos siap2 'Semoga cepat sembuh' Hello. Aku dah ckp yg aku ni perempuan. N klu aku tinggalkan ex aku sbb lelaki lain, I'm not stupid enaf to post that kind of wish to my ex wall. Kalau aku wish pun, kat fon ja. Tu pun klu hati aku baik sgt.

Walaupun wish awek dia tu simple n short, aku leh nampak betapa caring nya awek dia tu kat dia. N yg lg bes, pic2 depa bmesraan pun still ada kat album pmpuan tu. X logik langsung kalau betul2 pmpuan tu dah ada laki lain. Seriusli laki ni nk kena pnampaq sulung aku. Tipu aku hidup2. Tipu awek dia lagi. Sanggup dia wat mcm tu kat awek dia sendiri? Betapa aku kesian kat awek dia, tapi aku dah x mau terlibat apa2 so cara terbaik utk aku skrg adalah dgn mendiamkan diri. Lantak hampa la. Malas aku.

Hari tu dia bgtau operation da selamat. Alhamdulillah. Sakit ati cmna pun, x dak la sampai aku nk harap operation dia failed kan. Aku x reply apa2 pun. Dia bgtau pulak wad dia kat hospital tu. Hospital tu sgt2 dekat dgn tempat aku, n jujur aku pernah terdetik nak p melawat dia seblum ni. Tapi aku da dpt tentangan keras dari tunang aku, n abang aku sendiri. So aku masih x reply apa2 kat dia. Biaq ja dia ternganga kat hospital tu.

Aku rasa dia x patut rasa mengharap, or kecewa sgt dgn aku yg aku sendiri rasa kejam ni. Sebab dia patut muhasabah diri dia sendiri. Tolong la. Bukan aku nak suruh dia pilih awek dia atau aku. Aku x pernah bg dia peluang untuk pilihan tu. X pernah langsung. So kenapa dia wat mcm tu? Salah aku ka? Mcm abg aku ckp, salah aku sbb bg dia peluang bmsj2 dgn aku, yg mna akan bg efek 'syok' kat laki tu. Tp bkn niat aku mcm tu pun. Aku cuma tlg dia ja. Demm aku rasa bsalah sgt2 kat awek dia skrg, tp org 1st yg patut kena penampaq adalah laki tu sndiri.

Lessons learned. Persoalan aku skrg ni, kenapa laki wat mcm tu? Menipu sana sini, cuba raih simpati, n plg teruk, menipu tentang org yg syg kan depa sgt2 semata2 nak perhatian dr prempuan lain. N aku dgn bodohnya terlibat dlm pmainan ni. Mcm mana la aku x bkenan kat laki korea, kalau mcm ni la perangai lelaki kat msia ni? *alasan* Mak, sila restui hubungan anakmu ini dengan Kim Hyun Jung , pleasee~~~

P/S : Weh, kalau hg baca pos ni, jangan contact aku dah k. Aku dah x mau tpedaya lg dgn hg. Hensem mana pun hg, sweet *pfft* mana pun hg, aku x kan pcaya dah. Ada sapa2 nk tlg tampaq dia?

3 comments:

myis_90 said...

suka sgt2 !!! ^^,

Nur Liyana Mohd Yunus said...

haha. awat suka?? aku tgh marah ni.. haha.. thx btw ;)

hafizi azwi said...

Wow