Apr 12, 2011

Suka Tak?


Assalammualaikum.
Indah sungguh pagi ni~
*da tengahari dah pun. ^^'

Ok, str8 to the point, dont belok2.
Hampa suka tgk drama x?
TV show ka,
err.. filem ka?
Apa lg ha?
Apa2 ja la.

Aku, kdg2 x suka sgt drama2 ni.
Tambah2 yg dok tayang kat TV,
sbb aku x suka nk kna blari2 anak bila smpai wktu drama tu start.
N drama tu jugak membuatkan aku rasa x mau mlepaskan remote TV,
apatah lg mninggalkan TV tu utk org lain.
Nk kluaq date dgn tunang pun rasa bsalah.
Uhuh.
Satu lg, klu Kdrama yg baru release kat Korea.
Aku leh tgk kat Mysoju.
Tapi, aku x suka tggu loading lama2 sbb brukben yg aku bela ni sensitif sket.
Dok layan video on9 lama2, pastu mula la nk merap.
Nk buka FB pun sampai 5 jam loading.
Pfft.
Nak tukaq profile pic n status 8 kali sehari pun susah. Eheh.
Aku x suka camtu.
Aku igt lg awal taun ni -

Kwn aku : Liyana!!! Da tgk x crita *'congceng'??? Bla33 *cerita pnuh eksaited
Aku : Kat TV ka, kat Mysoju?
Kwn aku : Kat Mysoju. X tayang lg kat Malaysia. Tgk la weh. Ensem gilos hero dia.
Aku : Nanti la aku beli DVD dia. Malas nk tggu dpn laptop. Hg tgk la. Tlg jaga hero ensem tu leklok k. (tnpa rasa bsalah)

*congceng - mna2 tajuk kdrama

Camtu la lbeh kurang dialog kami.
Bosan kot.
Aku mmg eksen n blagak sgguh x mau tgk drama2 tu.

Tapi pas beberapa zaman tgk jugak.
Tu pun thegeh2 wat muka sedih kat jiran seblah,
huluq pendrive, n ckp 'nk copy drama 'congceng' leh x?
Pas dua tiga hari da abes tgk, stat dah mlompat2,
mcm kena euphoria.
Senyum srg2.
Time tu prasaan nk boyfren mula la menapak dlm hati.
Time tu jugak la imaginasi akan berada pada tahap tertinggi.
Mengigau jadi heroin la,
mimpi kawin dgn hero korea tu la.
Pfft.
Anak sapa la ni.
Pastu status kat FB mula la mngarut2.
Konon jiwa kacau x dak dah la kan.
Menyampah sgguh aku dibuatnya. *tgn ke bahu, mata tertidoq

Tu la sbb aku mls nk tgk Kdrama ni.
Efek dia sgt2 melampau.
Mengganggu emosi remaja suci mcm kami ni.
Eheh.
Tapi sbb skali skala kna gak tgk muka boyfren2 aku kat korea nu,
aku tgk jugak la. Hohoh.

Ok, aku x suka sgt download2 video drama/TV show ni.
Filem? Balik ambik kat abg aku ja. Ohoh.
Tp jgn igt aku tgk Kdrama ja..
Aku x sejiwang itu ok~~~ *ceyh
Klu omputih pya series,
aku suka Chuck, Scrubs, Merlin,
n sitcom2 yg slalu tayang kat StarWorld nu.
Ok, kat TV kan.
So mmg aku slalu 'ter'miss la episod yg bes2.
Cmna pun aku balik ambik kat abg aku gak. Hoho.
*trimas abg!

So, abg aku slalu dwnload smua2 tu kat HeavenOfDesires ni.
Mcm2 jnis drama la ada. Korea, Jepun, Omputih, apatah lg Malay punya series.
Klu yg rajin download la.
Klu yg jnis mls dwnload byk2 mcm aku,
ni step2 dia.

1st step, posa.
Kumpui duit.
Pas da rasa ada duit juta2,
p la Speedy ka mna2 dvd store ka,
ambik kotak drama dvd yg korang suka,
p kat kaunter,
bayaq.
Tu klu yg jenis tabah n bsemangat waja la.
Klu rasa kulit muka tu tebai mcm aku, ni cara dia.
Prektis wat muka sedih/comel depan cermin dulu.
Pas dah yakin,
*pastikan jerawat/jeragat anda terlindung*
huluq pendrive kat abg anda,
(abang kandung ok, abg palsu aku x jamin)
atau jiran2 anda yg rajin mndownload tu,
n mntak tlg copy folder drama2 yg anda suka tu.
Balik umah, on laptop, bncuh nescafe,
layann~~ ^^
*Tapi risiko utk kena pnampaq n sekehan padu instead of drama2 tu adalah sgt tinggi.
Klu x bjaya, jgn salahkan aku. ~~ lalala

P/s : Aku x brani nk cadangkan mana2 drama yg bes kat korang, sbb nnti korg akan kata 'ceyh pmpuan ni, tgk drama korea yg hero ensem/jambu ja.' Jadi korg tgk n cari la sndiri klu rasa nk tgk. Da besaq dah kan.. x kan yg tu pun nk kna ajaq? Tp kan.. nk habaq gak la. Drama korea yg paling aku suka, Snow Queen ^^ Cerita ini sgt x jiwang ok. N bg mana2 jejaka Malaya yg jeles dgn kehenseman Hyun Bin or penah gaduh dgn awek or org kg anda sbb dey all lg suka mamat ni dari u'ols, jgn risau. Sbb dia x ensem sgt dlm drama ni. Serius. *Tapi cmna pun lg ensem la dr u all kan. Eheh. Ska ati la~ Selamat menonton! ^^

5 comments:

Aimran Hakim said...

hehehe snow queennn
masih ingat daku pada kisah itu
sehingga seorg saudaraku menitiskan air mata jantannya
ingat peluh ja ada jantan haha
ayeq mata pon ada ayeq mata jantan haha

Nur Liyana Mohd Yunus said...

haha tau x pa! xD
igt lg noh~~ dasat sgguh dia time tu.
smpai nk tinggal tv sat pun x mau xD
la dia da join website tu. bnda pa ntah dia hbq aritu. nk dwnload tp besaq sgt saiz, so mgharap kat pklong tu jgk la~ hoho~~
baru wat blog ka?? sat nk p follow! ^^

tanpa muka said...

pasaipa blog x dak button LIKE???

Nur Liyana Mohd Yunus said...

sbb x dak org nk like pun~ haha

Aimran Hakim said...

HAHA paklong tu hebat...
buat sj suka2
ouf sila2..dialukan...